Smart switch install

Ma megint egy új játék install 🙂

Otthon mar probaltam, de most az éles verzió következik!

  

Sajnos az elso verzio nem sikerult!
Mint kiderult, a LED nem ugyanugy terheli a kapcsolot, mint a sima hagyomanyos izzo!
A kicsi terheles miatt tonkremegy a kapcsolo.
12 db LED GU10 nem terheli meg elegge, ezert eloszor egyet, majd megegy LED GU10-et kicsereltem Halogen GU10-re!
Remenyeim szerint igy jol fog mukodni, habar sajnos a fenyerot meg mindig nem csokkenti 60-70% ala!

Ujabb nap!

Sajnos megint tonkre ment!
Ki akarom cserelni az osszes izzot! Kivancsi leszek ezzel mi lesz!

Elvileg itt kaphato a megfelelo izzo es talan mar a kapcsolorol is hallott valaki!

A problémát úgy tűnik megoldotta az izzók cseréje! 

Hihetetlen 🙂

2015-10-27

A rendes ház címet nem fogja megkapni a hely 🙂

LED világítás a konyhapultnak! Praktikus, könnyen, gyorsan installálható!   

Ott a konyhaszekrény fölött egy hatalmas rés tátongott!
    

Szimpla konektorból bupla 🙂
  

  

Rend a lelke mindennek ?
    
   

A régi ágy szétszedva, az új összerakva!   
   

A mai legfontosabb dolog, ami történt!

A legfontosabb eszköz, ami segít nagy válaszutak előtt döntéseket hozni, ha emlékszünk arra, hogy nemsokára mind meghalunk. Mert majdnem minden, minden külső elvárás, minden büszkeség, félelem, kínos helyzet vagy kudarc, ez mind eltörpül a halállal szemben. Csak az marad, ami igazán fontos. Ha észben tartod, hogy meg fogsz halni, elkerülheted a csapdát, miszerint lenne vesztenivalód. Már mezítelen vagy. Semmi okod rá, hogy ne kövesd, amit a szíved diktál. Senki nem akar meghalni. még azok sem, akik a mennyországba akarnak jutni, ők sem akarnak meghalni, csak hogy odaérjenek. Mégis, a halál olyan úti cél, ahová mindannyian eljutunk. Ezt senki sem kerülheti el. Ez úgy van, ahogy lenni kell: mert a halál nagy valószínűséggel az élet legjobb találmánya. Ő az élet változás ügynöke: eltakarítja a régi dolgokat, hogy utat adjon az újak születésének. Jelenleg az újak Ti vagytok. De egy napon, nem túl sokára, Ti lesztek az öregek, akiket el kell takarítani. Elnézést, ha túl drámai vagyok, de ez az igazság. Az ti időtök is véges, szóval ne vesztegessétek arra, hogy valaki másnak az életét élitek. Ne essetek a dogmák csapdájába, ne hagyjátok, hogy mások gondolkodásmódja irányítsa az életeteket. Ne hagyjátok, hogy mások véleményének zaja elnyomja a saját belső hangotokat. És a legfontosabb: legyen meg a bátorságotok a szívetekre hallgatni és a megérzéseiteket követni. Ezek már tudják, mi akarsz lenni valójában. Minden egyéb másodlagos.

Steve Jobs

A vezeték nélküli hálózatok problémái

Érdekes téma szerintem, amivel mindig felforgatom a szakma apraját-nagyját!

A maradandó problémám az, hogy ha egyszer egy eszköz papírforma szerint n vagy g szabványú wifi-vel rendelkezik, miért nem tudja a  papíron leírt sebességet!

Ma éppen megint találtam egy cikket, ahol erről ír a cikk írója:

Az „ac” szabvány az „n” utóda, kb. 6 éves fejlesztés eredménye. 5 GHz-en működik, így kevesebb vezeték nélküli eszközzel interferálhat, azaz nagyobb sebesség elérése képes, mint elődje 2,4 GHz-en. Ez – elméleti maximumokat tekitnve – azt jelenti, hogy 450 Mb/s helyett akár 1300 Mb/s is összejöhet (kb. 3-szoros gyorsulás). A gyakorlatban azért nem ilyen hatalmas számokat mérhetünk. Míg egy 802.11n-es hálózaton ideális körülmények között max. 30 Mbyte/másodpercnek örülhetünk, addig a 802.11ac hálózatnál 90 Mbyte/s lehet a gyakorlati, valóban mérhető max. átviteli sebesség. Ami viszont ennél talán fontosabb: bár a térerő a 802.11ac routereknél sem lesz számottevően más egy adott távolságban, de a térerő csökkenésével jóval kevésbé csökken a sebesség, mint egy n-es hálózaton. Kb. 20 méter távolságra a routertől, 2 normál falon keresztül az n-es hálózaton 5–10 Mbyte/s-nál többet nem remélhetünk. Eközben ac-s hálózatot használva 50 MB/s körüli marad a sebesség – azaz itt már 5–10-szer jobb eredményt kaphatunk, mint a jelenleg népszerű n-es hálózatok esetében. Ez jó részt az úgynevezett hullámformálásnak (beamforming) köszönhető, amely során max. 6 csatlakoztatott eszköz irányát képes a több antennás router bemérni, és célzottan feléjük sugározni.

Na hát ettől teljesen “kész” vagyok!!! Ezek akkora rész igazságok, hogy ez már tényleg hihetetlen…. Nem beszélve a Mb / MB keveredésről!

A következő termék, amit szeretnék kipróbálni, az a LigoWave APC 5Mi típusú terméke!

https://www.ligowave.com/public/downloads/APC%205Mi%20v2.pdf

APC 5Mi v2

Ha esetleg eltűnne 🙂 Feltöltöttem ide is 🙂